Πάνω Κουφονήσι

Open Pano Koufonissi Photo Gallery

Open Pano Koufonissi Photo Gallery

Το Πάνω Κουφονήσι καταλαμβάνει έκταση 3,5 τ. χιλ.
Κατοικούν 440 κάτοικοι με κύριες ασχολίες την αλιεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις ενώ η γεωργία και η κτηνοτροφία εξυπηρετούν οικιακές ανάγκες.
Ο αλιευτικός στόλος του νησιού, αναλογικά με τον πληθυσμό του, είναι ο πρώτος στην Ελλάδα και σίγουρα τα φρέσκα ψάρια και οι θαλασσινοί μεζέδες δεν θα λείψουν από το τραπέζι σας.
Το Κουφονήσι είναι το μικρότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων και σίγουρα δεν χρειάζεται αυτοκίνητο για την απόλαυση της γαλήνης.
Λίγα μόνο βήματα στο νησί είναι αρκετά για να νιώσουμε την άλλη διάσταση ή ότι τα παραμύθια μπορεί να είναι αληθινές ιστορίες.
Σε όλο το μήκος της νότιας και ανατολικής ακτογραμμής υπάρχουν παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, απαλές αμμουδιές, γοητευτικά βράχια ενώ η διαδρομή περιέχει και τα αξιόλογα σημεία ‘Πισίνα’, Σπηλιά ‘Το Μάτι του Διαβόλου’, ‘Γάλα’ και τις Θαλάσσιες σπηλιές στον Ξυλομπάτη. Στην διαδρομή θα συναντήσετε τα κρινάκια, μικρά βολβώδη φυτά με άσπρα πέταλα σαν του κρίνου. Τα Κρινάκια, όπως τα αποκαλούμε, είναι φυτά που ευδοκιμούν στις Κυκλάδες.
Στο υπόλοιπο του νησιού θα ανακαλύψετε μικρότερες παραλίες, με λεπτό ή χοντρό βότσαλο. Λιγότερο επισκέψιμες θα σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε μόνο εσείς πάνω στο νησί.
Το υψηλότερο σημείο είναι 113 μ. Λόγο των ελάχιστων υψομετρικών διαφορών, είναι εύκολο να περπατάς στο Κουφονήσι. Υπάρχουν όμορφα μονοπάτια, με τυπική σήμανση, για να πορευθείτε από άλλη οδό προς την ίδια κατεύθυνση, πιθανόν την παραλία που επιθυμείτε. Όσοι δεν επιθυμούν παραλία μπορούν να επιλέξουν τον ‘Προφήτη Ηλία’ με την εξαίσια θέα στο μισό νησί και τα γύρω νησιά, ή να πορευθούν στην Πίσω (Βόρεια) πλευρά του νησιού στο μονοπάτι που τελικά θα σας οδηγήσει στην Παραλία ‘Πορί’.
Όσοι δεν είναι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να νοικιάσουν ποδήλατο ή να μεταφερθούν με την λάντζα, ή με το μικρό λεωφορείο.
Σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστείτε δικό σας αυτοκίνητο.

Αναφορικά στο Πάνω Κουφονήσι θα βρείτε:

Α.Τ.Μ.
Φαρμακείο
Αγροτικό Ιατρείο
Μαρίνα για φιλοξενία σκαφών
Βενζινάδικο
Γήπεδο 8Χ8
Γήπεδο βόλεϊ & μπάσκετ
Γυμναστήριο
Παιδική Χαρά
3 Μίνι Μάρκετ

Δείτε Επίσης: