Τα Κουφονήσια

Open Koufonissia Photo Gallery

Open Koufonissia Photo Gallery


Καλώς Ήρθατε στα Κουφονήσια.

Με λίγες γραμμές γραφής θα προσπαθήσουμε να σας περιγράψουμε τον τόπο μας.

Τα Κουφονήσια ανήκουν στην ομάδα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων.
Αποτελούνται από το Πάνω Κουφονήσι ή Κουφονήσι δεδομένου ότι είναι το μόνο κατοικήσιμο, το Κάτω Κουφονήσι, ενώ το Γλαρονήσι και η Κέρος συμπληρώνουν το τοπίο.
Το Πάνω και Κάτω Κουφονήσι χωρίζουν μεταξύ τους με έναν πορθμό πλάτους 200 μ.
Γεωγραφικά τοποθετούνται νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.
Νοτιοδυτικά των Κουφονησίων βρίσκονται η Σχοινούσα και αμέσως μετά η Ηρακλειά.
Γύρω από τα μεγαλύτερα νησιά υπάρχουν ακόμα 14 νησίδες που μπορείτε να επισκεφτείτε αν διαθέτετε κάποιο θαλάσσιο σκάφος.
Το Πάνω Κουφονήσι διαθέτει Μαρίνα, ασφαλή καταφύγιο τουριστικών σκαφών. Ο εφοδιασμός σε νερό γίνετε στην μαρίνα καθώς και καυσίμων καλώντας τηλεφωνικά στο βενζινάδικο του νησιού (6977982701).

Σκοπελίτης

Σκοπελίτης


Τακτικά δρομολόγια πλοίων συνδέουν τα Κουφονήσια με το λιμάνι του Πειραιά, την Αμοργό και την Νάξο, ενώ καθημερινά ο Θρυλικός ‘Σκοπελίτης’ συνδέει τις Μικρές Κυκλάδες με το δρομολόγιο Αμοργός, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο. Τρείς ημέρες την εβδομάδα στο δρομολόγιό του συμπεριλαμβάνετε και η Δονούσα.
Λάντζα

Λάντζα


Η λάντζα του νησιού ανά μία ώρα πραγματοποιεί δρομολόγια προς τις παραλίες του Πάνω και του Κάτω Κουφονησίου. Παντός καιρού μπορεί να σας μεταφέρει στην Νάξο, στο κοντινό λιμανάκι, μόλις 20 λεπτών πορεία, στον Βόλακα και με ένα ταξί που θα σας περιμένει να βρεθείτε στην χώρα της Νάξου. Την αντίστροφη διαδρομή, Βόλακας – Κουφονήσια κάνει ευχαρίστως η λάντζα με ένα τηλέφωνο στο πρακτορείο (2285071438).

Περισσότερες λεπτομέρειες με 4 κλικ.